Isolatie van onze huizen en zonnepanelen in Gein3dorp.

Beste Gein3dorpers,

Vanuit onze Gein3dorpwerkgroep Duurzaamheid willen we onderzoeken of meer en betere isolatie van onze huizen zinvol en rendabel is. Bij veel en misschien wel alle huizen blijkt de isolatie onvoldoende of slecht te zijn.

We willen ons richten op spouwmuurisolatie, betere raamisolatie (H+++, tevens ook betere geluidsisolatie), dak- en vloerisolatie. We hebben een bedrijf gevonden in de regio dat is aangesloten bij de brancheorganisatie VENIN. Dit bedrijf is bereid ons te informeren over vormen van isolatie, voordelen, mogelijke problemen en kosten. Bij voldoende belangstelling kunnen we een infoavond organiseren over dit onderwerp.

Verder inventariseren we de mogelijkheden om als buurt zonnepanelen aan te schaffen, zodat we als collectief een gunstiger prijs kunnen afdwingen.

Tevens kijken we of het mogelijk is om mensen met een minder geschikt dak ook van de voordelen van zonne-energie te kunnen laten genieten, bijvoorbeeld door een energiecoöperatie op te richten, of om partijen in te schakelen als
PowerPeers, https://www.powerpeers.nl/
Engie, https://www.engie-energie.nl/ of
Zonnecollectief, http://zoncollectiefnederland.nl/

Mocht iemand hier nog andere ideeën over hebben horen wij het natuurlijk  graag, iedere input is welkom. Ook  mensen die al zonnepanelen hebben kunnen zich aanmelden om bij te dragen in de coöperatie, als zij dit willen.

Heeft u belangstelling voor deze infoavond, dan kunt u uw naam, adres en aantal personen opgeven:

– briefje met gegevens deponeren  in de brievenbus: Helena Kuipers-Rietberghof 20

– mailen naar: irma.vdtn@gmail.com

– mailen naar : mcjas@hotmail.com

Namens de Werkgroep Duurzaamheid,
Irma van der Toorn

%d bloggers liken dit: