De eerste enige echte unieke Amsterdamse tijdveiling

Op 7 december Nationale Vrijwilligersdag – viert Vrijwilligers Centrale Amsterdam (VCA) haar 30e verjaardag op een bijzondere manier. Voor het eerst in de geschiedenis organiseert ze een tijdveiling, waarbij men niet betaalt met geld, maar met tijd. Wie meedoet maakt kans op onder meer een gesigneerde Ajaxbal en een overnachting in het Conservatorium Hotel. Het unieke evenement is – na aanmelding – gratis toegankelijk voor alle Amsterdammers en vindt plaats in de Beurs van Berlage die haar locatie gratis beschikbaar stelt. Amsterdamse bedrijven dragen bij door allerlei bijzondere items kosteloos in te brengen voor de tijdveiling.

Naast de bal en overnachtingen in bijzondere hotels zijn er bijvoorbeeld de laatste kaarten voor de oudejaarsconference van Claudia de Breij in de Kleine Komedie mét rondleiding achter de schermen of enkele hele bijzondere rondvaarten tijdens Sail , geschonken door GVB Veren en de Reddingsbrigade. Aanwezigen op het verjaardagsfeest kunnen op deze kavels bieden met uren. In die tijd gaan ze dan iets goed doen voor de stad. Want mensen die niet veel geld hebben, hebben misschien wel wat tijd te besteden . En die tijd is goud waard! Tijdens de afsluitende borrel zijn maatschappelijke organisaties uit de stad aanwezig, zodat men direct een activiteit kan vinden waar de geboden uren kunnen worden ingezet.

VCA is al dertig jaar actief in de stad. Zij helpt jaarlijks duizenden Amsterdammers om hun weg in het vrijwilligerswerk te vinden en staat vrijwilligersorganisaties bij om hun missie met hulp van vrijwilligers waar te maken. Op het feest is naast de tijdveiling veel te beleven. Samen met de Beurs van Berlage worden de bezoekers getrakteerd op een mooie middag.  Op het programma staat o.a. cabaret van  Kasper van Kooten en muziek van zanger Sjors van der Panne. Geluksprofessor Meike Bartels legt uit waar je gelukkig van wordt. Soundos El Ahmadi leidt als gastvrouw de middag in goede banen. Ook reeds actieve vrijwilligers die niet zoveel tijd over hebben kunnen zich aanmelden. Zij maken in de aparte vrijwilligersloterij kans op diverse items en cadeaus die ook door Amsterdamse bedrijven zijn geschonken.
Gratis tickets via: http://www.vca.nu/jouw-tijd-is-goud

Het evenement wordt mede mogelijk gemaakt door de Beurs van Berlage, het RCOAK en Ars Donandi het W.J.O. de Vriesfonds.

%d bloggers liken dit: