Uitnodiging voor de herdenking op 4 mei Zuidoost

Het 4en5 mei Comité Amsterdam Zuidoost wil u graag uitnodigen voor de herdenking op 4 mei en de viering van de bevrijding op 5 mei 2020, 75 jaar na het einde van de Tweede Wereldoorlog.

Na 11 maart dit jaar werd alles ineens anders en werden we geconfronteerd met voor Nederland ongekende maatregelen, waarbij het maatschappelijk verkeer grotendeels werd stilgelegd en er een vreemde stilte heerst. Toch willen we, zeker in dit bijzondere jaar, weer gezamenlijk met u herdenken en de vrijheid vieren. Opdat het verleden niet wordt vergeten en we inspiratie kunnen opdoen voor het behoud van de verworven vrijheden voor de toekomst.

De herdenking en viering zullen beide digitaal plaatsvinden. Er zal dus op 4 mei geen ceremoniële bloemlegging zijn, of een programma met sprekers en omlijstende muziek bij het monument in Holendrecht. Echter, de sprekers willen wel degelijk via de digitale weg laten weten wat hun gedachten zijn bij de 4 en 5 mei van dit jaar.

Op onze website http://www.4en5meiamsterdamzuidoost.nl/ en via YouTube van Zuidoost TV kunt u zien wat wij te vertellen hebben.
(https://www.youtube.com/channel/UCJP-_mfTKW5298BORBiVAnQ )  = zuidoost TV.

Janneke Roos spreekt als voorzitter van ons comité. En Tanja Jadnanansing, bestuursvoorzitter van de stadsdeelcommissie Zuidoost, doet samen met Nikki Biere, de voorzitter van de Kindercommissie Zuidoost, haar verhaal. Muzikale omlijsting wordt gebracht door Dywel Braaf met een tweetal piano stukken. En bestuurslid Maureen Healy zal een 4 mei gedicht voordragen van Lieve Metzlar. De ‘Last Post’ wordt gespeeld door trompettist Leo Huis. Tevens wordt  bij De Drecht, de vlag halfstok gehangen. Hoewel er dus geen officiële herdenkingsplechtigheid plaats zal vinden op 4 mei, staat het een ieder vrij zelf op elk gewenst moment bloemen te leggen bij het monument. Wij vertrouwen er op dat u de gewenste onderlinge afstand van 1½ meter zult respecteren.

Al deze bijdragen worden opgenomen door Zuidoost TV, die ook het halfstok hangen van de vlag door Scouting Holendrecht zal filmen bij het monument in Holendrecht. Het gefilmde materiaal voor de 4 mei wordt op het YouTube kanaal van Zuidoost geplaatst op 4 mei rond 20 uur.

Wij hopen u op de digitale snelweg te ontmoeten.
Met vriendelijke groet,

Janneke Roos
Voorzitter Stichting 4en5 mei Comité Amsterdam Zuidoost

4 en 5 mei 2020 Zuidoost

%d bloggers liken dit: