Amstel III geeft energie!

Er gebeurt veel in Amsterdam Zuidoost. Benieuwd hoe het er aan toe gaat bij de nieuwe buren? Doe dan mee aan de Digitale inloop: Amstel III geeft energie! De link hiervoor vindt u op  https://zocity.transformcity.com/nieuws/talkshow/

Hoe wordt Amstel III een zo duurzaam mogelijk, levendige stadswijk van Amsterdam? Dat staat op dinsdag 2 juni centraal tijdens de digitale inloop “Amstel III geeft energie”. U bent om 16.00 uur van harte welkom.  Deze sessie is een initiatief van Team Amstel III, ZO!City en New Metropolis  Zuidoost.

Dé toekomst Bijvoorbeeld over duurzame energie. Stelt u zich eens voor: in Amstel III rijden in 2030 alleen uitstootvrije auto’s, is het een stuk stiller en is de lucht gezonder dan in 2020. In 2025 wordt geen gebouw meer verwarmd met aardgas. In 2050 kunnen we zonder kolen, gas en olie. Dan halen we onze energie uit zon, water, planten en de warmte komt van de aarde zelf. In Amstel III zou het zomaar de toekomst kunnen zijn.

Aanmelden U kunt meedoen op  2 juni aanstaande vanaf 16:00 uur. Daarvoor gebruikt u het online programma Zoom. De link hiervoor vindt u op  https://zocity.transformcity.com/nieuws/talkshow/. Mocht u er niet bij kunnen zijn, dan kunt u de uitzending via deze link op een later moment terugkijken. Al vragen vooraf? Stel ze dan gerust op info@zocity.nl.

Tot 15.000 nieuwe woningen in 2040 De ontwikkelingen in Amstel III gaan snel. Tot 2025 worden in het gebied tussen de Johan Cruijff ArenA en Ikea zo’n vijfduizend woningen gebouwd. Dit aantal kan tot 2040 oplopen tot 15.000. Hier horen ook toegankelijke openbare voorzieningen en een prettige openbare ruimte bij. Zo komen er winkels, veilige routes voor fietsers en voetgangers, meer groen en bankjes en ruimte voor sport en recreatie.Amstel 3Meer informatie over Amstel III via https://www.amsterdam.nl/projecten/amstel3/

 

 

 

%d bloggers liken dit: