Onthulling op 2 september van het Herdenkingsmonument Gein 3

Beste buurtbewoners, op 2 september overhandigen de Commissaris van de Koning in Noord-Holland en de voorzitter van het Nationaal Comité 4 en 5 mei de eerste Herdenkingskrant aan de nabestaanden van de verzetsmensen waar de straten in Gein 3 naar vernoemd zijn. Oorspronkelijk stond gepland om op 5 mei 75 jaar Vrijheid en 35 jaar Gein3Dorp te vieren, maar door de Corona-beperkingen kon dat toen niet doorgaan.  Op 2 september is het 75 jaar geleden dat Japan capituleerde en er definitief een einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog.

Na de onthulling van het herdenkingsmonument met de verhalen van deze verzetsmensen bij de Gein-school wordt tussen 15.30 en 16.30 uur per straat een fotobord van hen onthuld. De verzetsmensen werkten voor Parool, Trouw, de Waarheid en Vrij Nederland. Naast nabestaanden zijn de (oud) hoofdredacteuren van deze vier kranten aanwezig bij de onthulling van het fotobord per straat.
U bent welkom om (op gepaste Corona-afstand) bij de onthullingen aanwezig te zijn.
Vier deze bijzondere gelegenheid mee door op woensdag 2 september de vlag uit te hangen!
NB In de week na 2 september wordt de herdenkingskrant ‘Het Parool is: wees Trouw aan De Waarheid in Vrij Nederland’ huis-aan-huis bezorgd in Gein3Dorp.
%d bloggers liken dit: