Protestwandeling op 1 mei tegen windturbines bij Gaasperplas en Gaasperzoom

De gemeenteraad stelt in mei vast waar windturbines komen, onder meer naast Gein3 bij Waternet en in de Gaasperzoom. In dat gebied kunnen 2 tot 3 windturbines worden geplaatst van 150 meter hoog. Het geluid van die windturbines zal in heel Gein3 te horen zijn. Geluidsdeskundigen gaan uit van een afstand van minimaal 1.000 meter tot woningen, de provincie van 600 meter en de gemeente Amsterdam van slechts 350 meter (om meer turbines te kunnen plaatsen, zoals in natuurgebieden)! Uit buitenlands onderzoek blijkt dat ongeveer 17% van de mensen (bij de geluidsnorm van 47 dB) veel last heeft van windturbinegeluid: slaapstoornis, stress, concentratieproblemen en ziekte. Een groep artsen uit Amsterdam heeft op gezondheidsrisico’s gewezen. De gemeente kiest echter voor windenergie boven gezondheid van Amsterdammers. Als we niets van ons laten horen, dan komen die windturbines er. We moeten NU onze stem laten horen!

Op 1 mei zijn er Protestwandelingen door de gebieden in Zuidoost die de gemeente voor windturbines wil kiezen: het Diemerbos, Gaasperplas, Gaasperzoom en De Hoge Dijk.

Start om 13:00 bij ophaalbrug in centrum Driemond (rode route – zie kaart), langs de Gaasperplas, door Nellestein, Gein, Reigersbos naar strandje De Hoge Dijk.

Loop (een stuk) mee!

De vereniging Gein3dorp werkt samen met de andere wijken in Zuidoost en daarbuiten (Driemond, Abcoude, Weesp) en met Windalarm Amsterdam.

%d bloggers liken dit: