Protestwandeling 1 mei

Op zaterdag 1 mei zijn er 3 protestwandelingen tegen plaatsing van windturbines vlakbij woonwijken in Zuidoost. De windturbines komen in Diemerbos/Amsterdam-Rijnkanaal (geluidsoverlast in volkstuincomplex Linnaeus en Frankendael, Driemond, Kantershof, Geerdinkhof), Gaasperplas/Gaasperzoom (Gein, Nellestein, Driemond, huizen langs rivieren Gein en Gaasp) en bij De Hoge Dijk (Reigersbos, Holendrecht, volkstuinen De Vijf Slagen, AMC). Het hele gebied is een NNN-gebied (NatuurNetwerk Nederland) en daarmee steunpilaar voor Natura 2000-gebieden.

Waarom is Windalarm tegen plaatsing?

Duurzame energie is noodzakelijk om de CO2-uitstoot te verminderen. Punt is dat de gemeente Amsterdam windturbines (150 meter hoog, 2 keer zo hoog als die bij de Ouderkerkerplas) op slechts 350 meter van woonwijken wil plaatsen. Ter vergelijking: in Duitsland geldt een afstand van 900 meter. Ook de gemeenten Ouder-Amstel, de Ronde Venen en Weesp overwegen windturbines tegen de rand van Zuidoost te plaatsen. Zo ontstaan er windturbineparken in natuurgebieden, terwijl bewoners in die gebieden niet eens zijn geïnformeerd, laat staan betrokken. Geen wonder dat dit tot grote onvrede leidt omdat omwonenden geluidsoverlast zullen ondervinden. Van geluidsoverlast kan je slaapstoornis, stress en gezondheidsproblemen krijgen: concentratieverlies, ontwikkelingsachterstand bij kinderen, uitval door ziekte, diabetes, problemen aan hart- en bloedvaten, maar ook psychische problemen en meer alcohol- en drugsgebruik.

Routekaart

De Rode route start om 13:00 uur in Driemond (ophaalbrug) en gaat langs de Gaasperplas, door de Gaasperzoom, Gein3 en Gein 4, naar de Hoge Dijk. Provincialeweg, Waternet, Langerlust, langs Gaasperplas, fietspad door Nellestein, zeilvereniging, langs Gaasperplas, Gein1, winkelcentrum Gein, Gein 3 en Gaasperplas, langs Waternet naar Op ’t Landje, Lambert Rimastraat, basisschool, Johan Schamppad, Jan Schaeferpad, Gein 4, Weth. Tabakstraat, Weth. Driessenstraat, Reigersbos, de Hoge Dijk

Loop een gedeelte langs de Gaasperplas en/of Gein mee! Op de routes zijn wisselpunten aangegeven (rode bollen)

%d bloggers liken dit: