Vanmiddag: Protestwandeling

Vanmiddag is het zover: de protestwandeling door Gein tegen plaatsing van grote windturbines (150 hoog) vlakbij woningen in Gein 3. Op slechts 350 meter afstand (internationaal wordt tenminste 1.000 m gehanteerd)! Dat betekent ernstige geluidsoverlast, vooral ’s nachts. Gein 3 ‘rustige wijk in het groen’?

Niet lang meer als het aan de gemeente ligt. Verstoorde nachtrust, stress, concentratieproblemen overdag, ontwikkelingsachterstand bij kinderen, ziekte. En dat groen? De Gaasperzoom wordt ernstig aangetast (voor een windturbine moet ongeveer 2000 m2 worden gekapt en ongestoord de hond uitlaten? Aan de riem, zodat het beestje niet wegwaait.

Loop mee vanaf de start of strandje Gaasperplas, via de Lambert Rimastraat door het winkelcentrum naar het Jan Schaeferpad. En als het kan naar het eindpunt strandje de Hoge Dijk / de Ruige Hof!

Buurtbewoners: kom in actie! Het is nog niet te laat, maak duidelijk dat wij bewoners niet achter het gemeenteplan staan om windturbines tegen woonwijken aan te plaatsen!

%d bloggers liken dit: