Doortrappen tot je 100ste!


Doortrappen Karavaan doet Zuidoost op 30 september aan

Stadsdeel zet beste doortrapper in het zonnetje

Welke 55 +er is de beste doortrapper van Zuidoost en fietst het meest door het stadsdeel? Op donderdag 30 september wordt de winnaar bekend gemaakt. Dan zet Dirk de Jager, lid van het dagelijks bestuur van stadsdeel Zuidoost, de winnaar in het zonnetje.

Dat doet hij tijdens de Doortrappen Karavaan, die op donderdag 30 september Zuidoost aan doet. Het Anton de Komplein vormt van 09.00-13.00 uur  het decor voor diverse activiteiten.

Amsterdammers van 55+ zijn tijdens de Karavaan op donderdag welkom voor een gezellig gesprek, advies over veilig(er) blijven fietsen  en beweegtips  . Ook is een lokale fietsenmaker aanwezig voor een fietsencheck en kleine reparaties aan de fiets. Verder kunnen bezoekers op de dag zelf ervaren hoe het is om met een fietsspiegel op te fietsen. Er wordt dan ook gewezen op het gebruik van een helm voor de veiligheid. Ook kan er een fiets met lage instap of e-bike geprobeerd worden. Aan de eerste 75 mensen die langskomen in ieder stadsdeel, geeft Doortrappen een gratis fietsspiegel weg.

Beste Doortrapper nomineren
Veel ouderen in Amsterdam fietsen nog en blijven daardoor langer vitaal. Dat is bijzonder mooi en daar mag best aandacht voor zijn. Gemeente Amsterdam en het lokale Doortrappen team zijn daarom in ieder stadsdeel op zoek naar de ‘beste Doortrapper’ om hem of haar in het zonnetje te zetten. De uitreiking van de prijs vindt plaats tijdens de karavaan. Op dit moment is de zoektocht nog in volle gang. Dus ken of ben jij een fietser van 55+ die nog regelmatig op de fiets stapt of een bijzonder fietsverhaal heeft? Dan kan je deze persoon nomineren via doortrappenregioamsterdam@gmail.com

Gemeente Amsterdam

Meer dan de helft van de 60+’ers stapt minimaal enkele keren per week op de fiets. Veel van hen fietsen graag, maar mede door de vergrijzing neemt het aantal verkeersslachtoffers onder fietsende 60+’ers toe. Het gaat dan vaak om enkelvoudige ongevallen: een ongeluk waar geen andere verkeersdeelnemer bij betrokken is. Zeker in een drukke stad als Amsterdam komt er als fietser veel op je af. Daarom vindt de Gemeente Amsterdam het belangrijk dat  men al vanaf 55+ veilig op de fiets kan blijven stappen met behulp van initiatieven als Doortrappen.

Doortrappen tot je 100ste
Fietsen is een fijne manier om in beweging te blijven. Bovendien blijven ouderen mede door te fietsen langer gezond, sociaal en zelfredzaam. Ze fietsen dan ook graag, willen graag blijven fietsen, maar zijn ook kwetsbaar in het verkeer. De gemeente Amsterdam heeft met programma Doortrappen de ambitie dat ouderen zo lang mogelijk veilig blijven fietsen. Doortrappen motiveert ouderen om zelf maatregelen te nemen om veilig te blijven fietsen. Dit doen zij met behulp van praktische fietstips, handige oefeningen om soepel te blijven en leuke activiteiten in Amsterdam.

Fietsactiviteiten

Het hele jaar door organiseert Doortrappen fietsactiviteiten voor ouderen. Meer informatie over Doortrappen en de activiteiten, vind je op www.doortrappen.nl. Voor alle activiteiten bij jou in de buurt, kijk je op de website bij ‘in mijn buurt’.

Vervolg van de Karavaan

De Karavaan doet na Zuidoost nog Nieuw-West, Oost en Zuid aan. Kijk voor locaties, data en tijden op  www.Doortrappen.nl

%d bloggers liken dit: