135 nieuwe woningen in Gein

Vandaag is de overeenkomst getekend voor 135 nieuwe woningen aan het Vreeswijkpad (achter het Johan Cruijff-veldje). Bijzonder is dat een burgerjury (uit 7 inwoners die wonen of werken in Gein) betrokken was. Hun oordeel woog voor de helft mee in de uiteindelijke beoordeling. Gekozen is voor AM dat erg goed scoorde op kwaliteit, duurzaamheid en participatie, met veel oog voor de omgeving. 

Het project bestaat uit 44 benedenwoningen en 91 appartementen. Allemaal koopwoningen, waarvan tenminste 2/3 in het middeldure koopsegment. De maximale verkoopprijs wordt jaarlijks vastgesteld op basis van de inkomensontwikkeling en leencapaciteit van middeninkomens. Daarom zijn de woningen toegankelijk voor starters.  Bewoners die een sociale huurwoning in de buurt achterlaten en remigranten krijgen voorrang bij de verkoop. Het plan is om de woningen onder de marktwaarde te verkopen (KoopStart-regeling). Dit betekent dat de koper pas bij doorverkoop het verschil tussen aankoop- en marktwaarde hoeft te betalen. 

AM wil halverwege 2023 starten met de bouw. In 2024 worden de woningen opgeleverd. Aan het Vreeswijkpad komt ook een derde woongebouw met sociale huurwoningen. De start van de bouw van dit blok staat gepland voor 2024.

%d bloggers liken dit: