De pontjes over de Amstel gaan weer varen.

De twee pontjes van Groengebied Amstelland gaan weer varen!
De Smient en Fuut brengen van april tot oktober fietsers en voetgangers over de Amstel. De startdatum is echter een week uitgesteld. Door omstandigheden komen ze later vanuit de winterstalling naar de twee ligplaatsen. De twee veerpontjes varen weer in het weekend van 9 en 10 april. Aanvankelijk zou de start op 2 april zijn.

Vaarschema
Hou rekening met het volgende: de pontjes varen tussen 12:00 uur en 18:00 uur

– in april alleen op zaterdag, zondag en feestdagen

– van mei tot en met augustus dagelijks

– in september alleen op zaterdag, zondag en feestdagen.

Uitsluitend contant betalen
Wil je een overtocht maken? Neem dan cash geld mee. De overtocht kost €1,00 per persoon en dat kan je alleen contant betalen. Kinderen zijn tot 5 jaar gratis. Een 10 rittenkaart kost € 8,00.

Locatie afvaart
Er zijn twee locaties om de Amstel over te steken:

  • De Smient vaart tussen de Ouderkerkerdijk in Amsterdam Watergraafsmeer en de Amsteldijk in Amsterdam Buitenveldert (Kalfjeslaan).
  • De Fuut vind je ter hoogte van de Nesserlaan. Hiermee kun je de oversteek maken tussen Amstelveen en het vogelrijke gebied de Ronde Hoep. Of vice versa natuurlijk.

Trek eropuit voor een mooie wandeling
Zin om te wandelen of fietsen? Met het pontje De Fuut is de Amstel Heen en Weer route (9 km) langs de oevers van de Amstel een leuke uitdaging. Dit is een wandeling van het uitgebreide Wandelnetwerk Noord-Holland, dat dwars door Amstelland loopt. Liever fietsen? De fietstocht Rond de Amstel komt langs de Smient. Met het Fietsroutenetwerk stel je je route samen.

Geniet van het mooie tochtje over het water!

Pontje de Smient
%d bloggers liken dit: